The Witness

The Witness utmanar dig på ett sätt som få andra spel gör, men belönar dig samtidigt för varje steg framåt du tar.

Gör The Witness dig illamående?

En uppdatering är på gång för att lösa problemen.

De flesta spelar The Witness utan problem, men för andra är det desto svårare. Rapporter om att spelet orsakar illamående har nämligen börjat dyka upp på nätet.

Braid var ett riktigt jävla bra spel. Jonathan Blows indiepärla tog spelvärlden med storm när det släpptes till Xbox 360 2008, men ändå verkar hans nya spel The Witness sälja mycket bättre redan nu, en vecka efter släppet, än vad Braid gjorde under hela sitt första år.

Recension: The Witness

RekommenderatRecension: The Witness

En fängslande hyllning till logik och mysterier.

Vad är det som gör något intuitivt?

Ibland pratar man om två olika sätt som en person kan uppleva något som enkelt och intuitivt. Där det som krävs förstås omedelbart. Den första varianten är när min egen kunskapsnivå helt stämmer överens med den kunskapsnivå som krävs av mig. Ta till exempel Googles söksida - en ruta och en stor knapp. Ur ett designperspektiv är det så intuitivt man kan göra det.

Det kan också vara när min egen kunskapsnivå och den kunskapsnivå som krävs av mig är olika, men där jag helt omedvetet tar till mig den kunskap som krävs för att överbrygga de båda punkterna. Det perfekta exemplet: The Witness.

Läs vidare...

The Witness släpps till PC och Playstation 4 imorgon. De som hoppats på stöd för Playstation VR kan dock glömma det då Jonathan Blow nu officiellt gått ut och sagt "nej". Däremot kan stöd för VR på PC komma i framtiden:

Ny smaskig uppvisning av The Witness

Jonathan Blows nya spel är vackert.

När Braid släpptes för snart åtta år sedan tog det världen med storm. Det lika vackra som tankeväckande plattformsspelet var inte riktigt som något vi sett innan. Snart släpps Braid-skaparens nya spel The Witness, och det ser lika vackert ut. Minst.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 1

Med vänliga hälsningar, E3-experten.

Om mindre än fyra veckor går vad som för många är årets höjdpunkt av stapeln, nämligen E3-mässan i Los Angeles. Spel kommer avslöjas, samarbeten meddelas och lanseringsdatum bekräftas. E3 är den största nyhetshändelsen på året i spelbranschen, och även om senare års presskonferenser varit lite åt det ljumna hållet så har de nästan alltid bjudit på storslagna överraskningar och sylvassa rivaliteter. Samtidigt är det mycket som står på spel inför årets mässa: avsaknaden av stora spel på både Playstation 4 och Xbox One har gjort fans i bägge läger mer förväntansfulla än vanligt på utannonseringar av flådiga first party-spel, samtidigt som frågorna är många om den kommande VR-revolutionen med Oculus Rift och Project Morpheus. De stora jättarna i spelvärlden har allt att bevisa och mer att förlora, vilket förhoppningsvis kommer innebära ett hejdundrande spektakel för oss som ska titta. Nedan följer vad vi tror (och inte tror) kommer visas på E3, baserat på rykten och idogt detektivarbete (nåja).