World of WarCraft: Legion

Key events

Spelare har kämpat mot Burning Legion i den senaste expansionen för World of Warcraft - Legion. Broken Isles har varit den centrala platsen för slaget, men under Blizzcon framkom det att expansionen kommer ta resan vidare mot stjärnorna.

FeatureVad spelar vi i helgen (9-11 sept)

En helg i en speljournalists liv.

Så efter några veckor av rykten och förväntningar visade Sony äntligen upp den nya Playstation 4 och den biffigare Playstation 4 Pro. Vi har skrivit en bunt om alla nyheterna här på sajten, bland annat varför du nödvändigtvis inte behöver köpa en. Dessutom har vi en rykande färsk recension av senaste World of Warcraft-expansionen. Men nu är det helg, och vi kommer spela:

Recension: World of Warcraft: Legion

RekommenderatRecension: World of Warcraft: Legion

World of Wacraft är tillbaka och starkare än någonsin.

World of Warcraft har i snart 12 år varit ett fenomen. Vi har bjudits på brinnande arméer, galna kungar, blodtörstiga drakar, mystiska pandor och svikande ledare. Jag älskar online-spel och har prövat alla på marknaden men likt många andra finner jag mig framför den nya laddningsskärmen vid varje expansionssläpp av Blizzards MMO. Det är ingen hemlighet att World of Warcraft: Legion skulle bestämma spelseriens framtid och nu är det tydligt att den är här för att stanna.

World of Warcraft: Legion är den senaste expansionen i den episka berättelsen om Azeroth och dess hjältar. Denna gång är det The Burning Legion och Guld'an som återvänt för att förgöra Azeroth en gång för alla. Det är nu upp till dig och resterande spelare att jobba tillsammans för att hitta de fem pillars of creation och ta tillbaka er värld.

Expansionen utspelar sig på det nya området The Broken Shore där demoner attackerar från höger och vänster. Ön är uppdelad i fem olika och distinkta områden med separerade uppdrag och historier. Varje zon är skalad efter din karaktärs nuvarande level vilket betyder att du kan göra vad du vill, när du vill. Att tvingas från hub till hub i ett bestämt mönster genom hela expansionen tillhör det förflutna. Istället är det du som väljer vad som ska komma härnäst.

Läs vidare...

Legion-streamens avslutningsfest

Garrosh Hellscream ska dö!

Imorgon är det grand final av en vecka med intensiv streaming som fått oss att vilja ta semester från Azeroth. Efter Eurogamer Live kör vi igång vid 21:00 och då ska Garrosh Hellscream äntligen dö. Igen.

FeatureVad spelar vi i helgen (1-3 sept)

Battlefield 1-beta och World of Warcraft-expansion hela helgen!

Första helgen i september och det finns mycket att se fram emot nu. Snart är höstens stora releaser här och nästa vecka förväntas vi höra mycket nytt från Sony. Den här veckan har vi nostalgiskt tittat tillbaka på actiongenren, samt recenserat Worms WMD, Master of Orion och Metroid Prime: Federation Force.

FeatureVad spelar vi i helgen (26-28 aug)

Gissa vilket MMORPG som släpper ny expansion?

I veckan har vi fortsatt rapportera från det vi sett och upplevt på förra helgens Gamescom. Dessutom har vi rasat mot i-landsproblem, recenserat Deus Ex. Mankind Divided och skrivit om HeatoNs medverkan i tv-programmet Mästarnas mästare. Så till helgen slappnar vi av till detta:

FeatureVad spelar vi i helgen (29-31 juli)

Från World of Warcraft till Super Smash Bros.

Suget efter Pokémon Go har lagt sig, vilket även speglas på vår redaktion. Vi har redan börjat kolla på alternativ som matchar Niantics vandra-alldeles-för-länge-för-att-kläcka-ett-ägg-spel, vilket kan läsas i vår eminenta lista här. Men! Nog om det. Det här spelar vi i helgen:

Har du sett Warcraft-filmen ännu? Trots ett något svalt intresse i USA så säljer filmen riktigt bra internationellt, framförallt i Kina, och har nu dragit in 377 miljoner dollar över hela världen. Det må inte låta mycket i jämförelse med giganter som Marvels filmer eller Star Wars men detta gör filmen till den bäst sålda tv-spelsrullen någonsin.

Då släpps World of Warcraft: Legion

Blizzards sjätte expansion släpps i sommar

World of Warcraft må förvisso inte vara lika enormt som för ett par år sedan, men fortfarande kämpar Blizzards MMO vidare. Och den 30 augusti släpps spelets sjätte expansion.

Det finns galningar. Och så finns det galningar. Sen finns det dem som går steget längre. Ta Twitch-användaren PreparedWOW, exempelvis. Han har tagit multitasking till en helt ny nivå och besitter just nu inte mindre än 100 aktiva konton i Blizzards rollspelsepos World of Warcraft.

Här är World of Warcrafts nya expansion

Här är World of Warcrafts nya expansion

Hör dundret av applåder

Hypen var enorm under Blizzards livestream på Gamescom, där den sista expansionen för World of Warcraft skulle avtäckas. För att bygga upp spänningen ytterligare fick publiken en återblick från spelets förra expansion - Warlords of Draenor. Därefter en CGI-scen som knyter an den förra expansionen med den nya.

Sedan kom trailern och utvecklarna matar på med den ena episka scenen efter den andra, medan publiken jublar. Expansionen går under namnet World of Warcraft: Legion och kommer introducera den nya kontinenten Broken Isles i hjärtat av Azeroth. Nya dungeons, raids och artifaktvapen utlovas, samt den nya spelklassen Demon Hunter. Spelarna kommer också att kunna nå upp till level 110.

För att kolla in precis alla fräsiga detaljer så kan du kika på den lite över en timme långa konferensen, där Blizzard går igenom expansionens nyheter:

Läs vidare...