Forza Horizon 3

Forza Horizon 3 är racingupplevelsen som ingen Xbox One-ägare får missa.

Key events

Då släpps expansionen Blizzard Mountain för Forza Horizon 3

Den första stora expansionen för Forza Horizon 3 har fått datum och detaljer om sitt innehåll. Snö och is är en god hint till vad vi kan förvänta oss.

Expansionen kallas för Blizzard Mountain och innehåller 50 nya evenemang och åtta nya fordon, däribland Ford Focus Gymkhana och Lancia Delta S4, alla utrustade för det nya kalla klimatet.

Blizzard Mountain blir tillgängligt separat från eller tillsammans med spelets expansionspass. Den 13 december släpps expansionen.

Läs vidare...

Forza Horizon 3 släpps nästa vecka - här är lanseringstrailern

P-A var riktigt nöjd med Forza Horizon 3, att döma av hans recension, där han säger att "Forza Horizon 3 är racingupplevelsen som ingen Xbox One-ägare får missa", tillsammans med rekommendationsstämpeln.

Först nästa vecka, tisdagen den 27 september, släpps spelet på Xbox One och Windows med cross-platform-möjligheter. Kolla in spelets polerade lanseringstrailer nedan.

Redan nu kan du börja utforska Australiens vägar genom att ladda ner spelets demo på Xbox One.

Läs vidare...

Recension: Forza Horizon 3

Det är ganska talande att den ikoniska Warthog-bilen från Halos universum gör ett gästspel i Forza Horizons tredje del. Medan Forza Motorsport-spelen alltid har haft realism som ledstjärna, satsar istället systerserien Horizon på lättillgänglig spelglädje. Racen är snabba, överdrivna och häftiga. Bakom varje kurva väntar en färgexplosion och kontrasten till den grådaskiga realismen i Forza Motorsport är total. Välkommen till Australien!

Men vi tar det från början. Där de två föregående Horizon-spelen handlade om att du deltog i en stor racingfestival, är det nu du som arrangerar hela festen. Lyckligtvis handlar det inte om att sitta på ett kontor och sköta fakturering, underhåll av banor och kontrollera så att alla deltagare har giltiga bilförsäkringar. Istället fungerar det mesta som vi är vana vid och den stora öppna spelvärlden fylls stadigt på med en stor mängd tävlingar, utmaningar och hemligheter.

De enda egentliga nyheterna är att du själv till viss del får bestämma vart nästa festivalområde ska byggas upp, samt att det är möjligt att komponera egna tävlingar - där bilmodeller, sträckor, väder med mera kan anpassas helt fritt. När du är klar kan du antingen utmana dig själv eller en vän. Tävlingen kan också dyka upp i någon annan spelares värld, vilket också betyder att andra spelares utmaningar dyker upp i ditt Australien.

Läs vidare...

FeatureVad spelar vi i helgen (16-18 sept)

Ställ din spelmaskin på standby - snart börjar helgen!

Den här veckan tog vi en förhandstitt på Forza Horizon 3, recenserade The Tomorrow Children och bedömde även Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past. Men överlag finns det en liten lugnet före stormen-känsla på Eurogamer, en och annan redaktionsmedlem väntar förväntansfullt på att hjälpa Lord Saladin i Destiny-expansionen Rise of Iron som släpps nästa vecka. Men det är då! I helgen spelar vi:

Gamescom 2016: Nordic Hardware testar Forza Horizon 3

Racingspelet med enorm grafisk tyngd.

Under Microsofts presskonferens på E3 2016 avtäcktes Forza Horizon 3 och det blev officiellt att spelet var under utveckling. Som sig bör befinner sig spelet även på Gamescom och hårdvaruexperterna Nordic Hardware har testat det, samt kunnat konstatera att HDR (High Dynamic Range) stöds för Xbox One S men inte för PC.

Xbox Play Anywhere - Här är den kompletta listan

Microsoft ger lite kärlek till Windows 10-spelarna.

En av nyheterna på E3-mässan i år var ett nytt koncept från Microsoft som innebär att när man köper vissa utvalda spel så betalar man för det en gång och kan sedan spela det på flera plattformar utan extra kostnad. Du får också möjligheten att spela ett spel och sedan fortsätta på en annan Xbox One eller PC. Det gäller dessutom alla dina sparade spelprestationer, speltillägg och achievements.

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Under Microsofts E3-konferens presenterade företaget inte bara en, utan två nya konsoler - nämligen Xbox One S och Project Scorpio. Nu har våra brittiska kollegor intervjuat Xbox-chefen Phil Spencer. På frågan om vilka som är den tänkbara målgruppen för Scorpio så svarade Spencer så här:

E3 2016: Här är revealtrailern för Forza Horizon 3

Precis som många andra rykten så stämde det att Microsoft hade Forza Horizon 3 under utveckling, för nu är det officiellt.

Under Microsofts presskonferens fick vi se revealtrailern för Forza Horizon 3 och det ser minst sagt läckert ut. Nu är det dags att bege sig till Austraulien och utforska en öppen värld. Ta en titt på trailern:

Forza Horizon 3 släpps till Windows 10 och Xbox One den 27 september, är crossplay och du behöver bara köpa spelet en gång för att spela på båda formaten.

Läs vidare...