Titanfall 2

Respawn levererar årets hetaste skjutspel.

Key events

Nytt gratisinnehåll till Titanfall 2

Ny karta och grejer till din Titan kommer 30 november.

Respawns första bunt med dlc till Titanfall 2 kommer på onsdag 30 november till alla plattformar. Bland annat kartan Angel City som var en favorit från första spelet. Dessutom flera olika anpassningar till din Titan och en ny pistol till din pilot.

Recension: Titanfall 2

EssentielltRecension: Titanfall 2

Gigantiska robotar.

Originaltext: Jon Denton (Eurogamer.net). Översättning: Joakim Karlsson.

Respawn är fortfarande en relativt ny studio, men deras arv kan hittas i den moderna förstapersonskjutarens alla olika former - från Medal of Honor till Modern Warfare och sen, slutligen, till Titanfall. Det finns en tydlig linje där som är enkel att se när du sätter igång med Titanfall 2s korta men praktfulla kampanjläge. Arvet från en studio som på ett effektfullt sätt skapade den cinematiska-shootern, genom att gifta ihop det spektakulära med berättande i Modern Warfare, och nu får chansen att bygga en förstapersonskampanj runt det allra mest sällsynta för den genren - idéer.

I ungefär fem timmar attackerar Respawn dig med olika koncept, med gameplay-system och med penseldrag av påhittig design, ingenting mjuknar tills eftertexterna börjar rulla. Och sen är det klart. En god vän till mig, som har klarat single-playern, förklarade det som ett "mikrofonsläpp" (en replik som är så bra att jag är rasande över att jag inte kom på den själv). Alltså att släppa mikrofonen i slutet av ett uppträdande för att signalera triumf. Det hela är Respawns markering för vad de är kapabla till som studio, och ett bevis på hur långt kampanjläget för förstapersonsskjutare har kommit de senaste åren.

Läs vidare...

Titanfall 2 blandar stora robotar och frenetiskt skjutande. Vår recension dröjer tyvärr lite till men allt tyder på att uppföljaren lyckas stå ut och leverera en riktigt grym upplevelse. Våra brittiska kollegor har sammanställt en trevlig videolista på sju saker de lärt sig under sina timmar med spelet. Ta dig en titt:

Titanfall 2 kommer inte ha betal-DLC

Titanfall 2 kommer inte ha betal-DLC

Good guy Respawn går emot strömmen

Titanfall 2 släpptes under gårdagen och folk verkar riktigt nöjda. Inte nog med att de får ett höjdarspel, utan EA och Respawn har gått ut med att Titanfall 2 kommer att få gratis nedladdningsbart material i framtiden. Allt ska vara gratis.

"No Season Pass required: all maps & modes will be free in Titanfall 2 Multiplayer. This means no splitting up the community and it all starts with the legendary Angel City map, remastered from the original Titanfall. This means once you've purchased Titanfall 2, your investment includes a full single player campaign, the full multiplayer maps and modes, and long-term support with no hidden costs. You can pre-order the game to play 3 days early, but it will never cost you extra."

I och med utvecklingen vi sett i branschen så är det här ett stort steg. Spel som Battlefield har till exempel ett paket som kostar lika mycket som ett nytt spel som erbjuder all framtida DLC och mindre fördelar. Då handlar det alltså om samma utgivare.

Läs vidare...

Det första i en radda av mobilspel baserade på Titanfall har nu utannonserats. Spelet går under titeln Titanfall: Frontline och är ett strategikortspel som ska släppas på IOS och Android i höst.

FeatureFörtitt: Titanfall 2

Respawn och deras robotar.

Titanfall var ett av de första spelen till Xbox One och skulle bli titeln som visade var skåpet skulle stå, åtminstone när vi diskuterar termen multiplayer. Så blev det som bekant inte, och även om spelet på många sätt briljerade framstod det allt som oftast som en kopia av Call of Duty - fast utan ett tight singleplayer-läge. Med Titanfall 2 hoppas Respawn Entertainment roffa åt sig den stora multiplayer-kakan, samtidigt som de erbjuder kampanjälskarna ett lika digert läge.

FeatureVad spelar vi i helgen (20-22 augusti)

Eller: vad vi som inte kunde åka till Gamescom gör istället.

Den här helgen är det Gamescom i Tyskland och vi har två utsända på plats. Dessutom har vi tagit en titt på både Deus Ex: Mankind Divided och Hearthstone: One Night in Karazhan.

E3 2016: Titanfall 2 Vanguard SRS Collectors Edition utannonserad

Inte billig, men innehåller nog med godis för en mindre armé.

Alla älskare av samlarutgåvor kan skatta sig lyckliga, för Amazon har precis lagt ut Titanfall 2 Vanguard SRS Collectors Edition till förhandsbokning. Priset är facila: 249.99$ eller ungefär 2070 kr. Det är mycket pengar men du får också rejält mycket för dina slantar. Eller vad sägs om allt detta:

FeatureE3 2016: Så här var EA:s presskonferens

Snabbguiden för den som vill veta mer utan att se hela konferensen

Efter förra årets E3 så var det en hel del spel som visade sitt vackra yttre för första gången. Problemet var bara att de flesta spelen inte var påtänkta att släppas förrän några år senare, vilket skapade oro för årets konferens. Är det så att vi får se mer av det vi redan sett, eller har EA som vanligt något i rockärmen? Tyvärr blev det något av en besvikelse, även om spelen till stor del verkar vara höjdare.

E3 2016: Ännu en ny trailer på Titanfall 2

Titanfall 2 har redan råkat ut för en läcka som Vince Zampella, mannen bakom spektaklet, skämtar om på EAs presskonferens, men han ger oss också mer att smaska på med en ny trailer. Plus att han konfirmerar att vi nu kommer att få ta del av en singleplayer-kampanj! Spännande och välkommet, ta en kik nedan;

Mulitplayer:

Singlelpayer:

Läs vidare...

Gamestop råkar göra reklam för Titanfall 2

Men... det är ju inte utannonserat?

Ja, vi vet ju faktiskt att Titanfall 2 är under utveckling, det har bara inte blivit officiellt utannonserat. Utvecklarna har bland annat öppet pratat om spelet, och det är spikat att samlarfigurer släpps.

Titanfall 2 får sju tum stora actionfigurer

Lanseringsplan och leksaker.

Förra veckan fick vi nys om en intervju mellan Forbes och Respawn Entertainment att kommande Titanfall 2 kommer vara "grounded, dirty, human and real", samtidigt som det utspelar sig i en värld där magi och teknologi möts. Även fast jag spelade ytterst lite av första Titanfall så låter detta riktigt intressant, men nu vet vi också att spelet kommer få actionfigurer släppta samtidigt.

Respawn berättar mer om Titanfall 2

Japp, projektet är på gång.

Som bekant arbetar Respawn Entertainment för fullt på uppföljaren till Titanfall. Som det ser ut planerar EA att släppa spelet innan 31 mars 2017 och nu får vi äntligen veta lite mer.

Titanfall blev, trots utebliven dundersuccé, det spel som definierade Xbox One när den precis släppts. Och en uppföljare är på väg. Nu söker Respawn Entertainment dessutom nytt blod till projektet och i en jobbannons skriver de att de behöver en leveldesigner till Titanfall samt ett hemligt projekt.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

För några dagar sedan släppte vi den första delen av vår extensiva artikelserie om vad vi tror kommer dyka upp på E3-mässan i år. I den tittade vi på giganterna Microsoft och Sony med förstoringsglas och kam för att luska ut vad de kunde tänkas visa upp på mässan. Ni hittar den här. Nu är det dags för del två, där vi tar en närmare titt på några av de största tredjepartsutvecklarna i branschen. Trevlig läsning önskar vi, och glöm inte att berätta hur fel jag har i kommentarsfältet!

Titanfall får en uppföljare

Vince Zampella bekräftar

I samband med BAFTA Game Awards bekräftade Vince Zampella från Respawn Entertainment att de redan nu har börjat arbeta på en uppföljare till Titanfall. Med tanke på den tid och de stora resurser som lades ner på att utveckla det första spelet och att det faktiskt sålde rätt så bra så kommer det här beskedet inte direkt som någon chock. Däremot är i alla fall jag rätt så förvånad över att det utannonseras så här tidigt.