Worms WMD

Team 17 slutar maska och gör ett riktigt bra spel, med allt det fansen krävt och lite till.

FeatureEurogamer Live: Worms WMD

Sluta maska och börja spränga!

De gulliga maskarna i Worms är tillbaka i nya Worms WMD. Missa inte Davids recension av spelet där han hyllade återkomsten. Och ikväll blir maskslakt när Robin och Davids möts i ett episkt krig.

Recension: Worms W.M.D

RekommenderatRecension: Worms W.M.D

Ett modernt Worms-spel med samma känsla som på den gamla goda tiden.

Det är inte många oberoende spelstudios som har överlevt i mer än 25 år, men Team 17 är en av dem. Med rötterna i den fantastiska spelkultur som växte fram under Amigans guldår på 90-talet, har de rotat sig rejält tack vare ett gäng krigsgalna maskar och en stor portion humor. Spelserien jag pratar om är naturligtvis Worms. När det första spelet i serien släpptes 1995 blev det omedelbart en stor succé. Och det slog faktiskt både Tomb Raider och Fifa 96 på fingrarna i ren försäljning. Under åren som gått fram till nu, så har vi blivit berikade med mängder av uppföljare och spin offs. Tyvärr har inte alla varit av lika hög kvalitet och speciellt de som släpptes efter 2010 har inte hållit måttet. Det har medfört att många av fansen tappade förtroendet för Team 17s förmåga att göra ett modernt Worms-spel av samma höga standard som de äldre spelen.

Men innan jag avslöjar huruvida de har lyckats den här gången, så tänkte jag bjuda på en liten snabbkurs i hur Worms fungerar.

Alla spelen i serien har ungefär samma grundpremisser: Du och din motståndare har ett antal maskar, som slumpmässigt placeras ut på på ett slagfält vid spelets början. Ditt mål är att förinta alla motståndarens maskar. Ni turas sedan om att förflytta och anfalla med era maskar, och när det är din tur så har du i princip två olika val: Antingen hoppar du över din tur eller så förflyttar du dig, väljer vapen och anfaller. Det finns alltid ett digert utbud av brutala vapen, så som handgranater, en bazooka eller ett gevär. Men det finns även långt mer udda vapen, eller vad sägs om ett hoppande får som sprängs, en bananbomb med banan-splitter och en åsna i cement som faller rakt igenom marken och tar med sig allt i sin väg. Varje vapen kan bara användas ett visst antal gånger per match, så det gäller att nyttja de du har vi rätt tillfälle!

Läs vidare...

Här på redaktionen älskar vi multiplayer, speciellt om det finns möjlighet att lira tillsammans i soffan med andra på en delad skärm. Våra kollegor på Eurogamer.net har sammanställt en otroligt trevlig videolista på de bästa local multiplayer-titlarna de kommit på.

Här är lanseringstrailern till nya Worms WMD

Det var under gårdagen som Team 17 släppte Worms WMD (vi jagar recensionsexemplar i skrivande stund) vilket är ett spel som återgår till seriens rötter.

Nu har lanseringstrailern släpps och den kan du se ovan. Bland annat blir det nu möjligt att köra över fiender samt ta skydd i olika byggnader. Visst ser det helfestligt ut?

Läs vidare...

FeatureSå var Microsofts Gamescom-konferens

Microsoft matade oss med flera spelsessioner men i stort sett inga överraskningar

Gamescom må vara markant mindre än E3-mässan, men det är ändå en stor chans för utvecklarna att återigen spänna musklerna. Microsoft var först ut med sin konferens i år och det hela inleddes med en stämningshöjande promo, där röstskådespelare från Tomb Raider, Halo och Gears of War levererade sköna repliker.